Question Kaj je varnejše vaša spletna stran tor ali telegram za poslovne dogovore?

Dust.

Don't buy from me
New Member
Reaction score
1
Z mojega vidika je težko primerjati ti dve metodi. Če se tega lotite na pravilen način, lahko obe zagotovita anonimnost. Spletna stran zahteva več naložb, časa in znanja. Če nameravate to storiti v majhnem obsegu, bi moral delovati tudi kanal telegram. Vendar je to odvisno od vaše ciljne skupine, izdelka in številnih dejavnikov.

WinterDust

Don't buy from me
Resident
Reaction score
207
Deals
3
Spletna stran, ki jo uporabljate, poskrbi za lastne varnostne ukrepe, da je vse šifrirano in ni mogoče izslediti nazaj do vas.

Pri telegramu se zanašate na drugo stranko, ki skrbi za varnost vaših podatkov. Seveda lahko uporabljate virtualne telefonske številke, gorilnike in tako naprej, vendar je vaš signal vedno mogoče triangulirati, temu ni mogoče ubežati.

Pri vsem je vedno prisotno tveganje, če ste se pripravljeni soočiti s posledicami svojih dejanj, potem bi rekel, da je vseeno.

Če niste, ne sodelujte v igri, za nobenega od nas ni stoodstotne varnosti, le upočasnite proces iskanja ali pa se tako zmanjšajte, da se vam ne splača preganjati.

To je le mojih pet centov.

erstwhile

Don't buy from me
Resident
Reaction score
11
Če morate vprašati, boste pri vzpostavljanju lastnega spletnega mesta Tor naredili popolno zmedo in ustvarili papirno sled v velikosti Manhattna. Lastno spletno mesto Tor bo zagotovilo večjo varnost, vendar le, če veste, kaj počnete, sicer se vam bo to legendarno maščevalo. Stvari so nastavljene tako, da samodejno označijo vsakogar, ki se poskuša malce preveč spogledovati s stvarmi.

testint

Don't buy from me
Resident
Language
🇪🇪
Reaction score
69
Le da ničesar ne zaganjajte predolgo V dokaz tega razmišljam o spletni strani sunfish.biz in neki spletni strani z galebi

V€ctor Company

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
7
Zagon vašega spletnega mesta tor bo vsekakor veliko bolj varen, če ga pravilno nastavite prek varnega operacijskega sistema, npr. qubes-whonix

Telegram sicer šifrira vašo komunikacijo, vendar zaradi tega ne postanete anonimni. Lahko rečemo, da ta aplikacija ni namenjena anonimnosti, saj ob prijavi dobesedno zahteva vašo številko. Zagotovo beležijo vašo lokacijo, saj lahko vidijo IP kraja, kjer se prijavljate/prijavljate v svoj račun. Omrežje tor je posebej zasnovano tako, da šifrira vašo komunikacijo in vas anonimizira že po zasnovi, saj vaše povezave odbija prek več relejev. Vložite nekaj časa in truda v učenje, kako varno in anonimno voditi svoje spletno mesto, in preučite nekaj oglaševanja, nato pa bi bilo za LE izjemno težko in ne vredno, da vas ujame.

V€ctor Company

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
7
Morda razmišljate tudi o tem, da bi se prijavili na telegram in se prijavljali le, ko ste povezani z omrežjem VPN, vendar je tudi v tem primeru omrežje tor še vedno veliko bolj varno, saj omrežja VPN niti približno ne zagotavljajo anonimnosti, podjetja VPN pa vas bodo beležila, tudi če trdijo, da vas ne beležijo. Podjetja VPN vas pošiljajo le prek enega strežnika, zato bo podjetje VPN razkrilo vašo pravo identiteto, če LE pridobi nalog.

HustlerFox

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
46
Telegram lahko preprosto namestite na tails, whonix ali qubes in ustvarite račun z uporabo virtualne številke, plačane v monero, pri čemer ne boste imeli možnosti ustvariti zasebnega in zapisanega klepeta, vendar boste vsaj anonimni. NIKOLI ne uporabljajte telegram na telefonu, tudi če uporabljate VPN in tudi če uporabljate grapheneOS na pikslu. Poslovanje v temnem spletu, na tržnicah ali v lastni trgovini bo vsekakor vedno bolj varno. Bodite varni.

lalagabel

Don't buy from me
New Member
Language
🇷🇺
Reaction score
0
Kaj storiti, če uporabljate program Telegram v telefonu s funkcijo VPN + TOR (z nastavitvami programa Telegram, ki so nastavljene na povezovanje izključno prek vozlišč TOR)?