Zanima me, ali sem z uporabo obeh metod anonimnosti res prikrit in če imate kakšno metodo, ki jo lahko priporočite, bi bil hvaležen, če lahko uporabljam mobilni telefon in anonimno pošiljam sporočila.
Ne smemo pozabiti, da je prav tako pomemben dejavnik, kje ste sami in za kaj uporabljate tehnologijo anonimnosti na spletu. Če živite v ZDA, je bolje, da ne uporabljate storitve Wickr.
Sem v drugi državi.
Ali mi priporočate, da uporabim kakšno drugo zaščito za svojo zasebnost? Razmišljam o uporabi karbonskega telefona. Želim se počutiti varno.
Na to vprašanje je težko odgovoriti. Ničesar ni, kar bi bilo popolnoma varno. Zame je najboljša zaščita jabber (s šifriranjem otr ali omemo) + promet prek brskalnika tor. Operacijski sistem tails ali whonix.
Vendar je vse odvisno od konteksta, za kaj vse to potrebujete. Mnogi se zadovoljijo s tajnimi klepetalnicami telegram in mislijo, da je vse v redu.
modrec je nekoč dejal.
nikoli ne uporabljaj najbolj priljubljenih anonimnih orodij.
Poskusite uporabiti ne tako zelo komercialen izdelek.
Jabber je zelo dober pri OTR, težava je le v tem, da ga uporablja le majhna skupina prodajalcev in administratorjev.
za preprosta sporočila je še vedno eno zelo dobro orodje
privnote.com
Popularizacija anonimnih sredstev komuniciranja in trgovanja je najtežji del našega posla. Vsi so navajeni na udobje, ki pa je le redko združeno z anonimnostjo in varnostjo.
O samem omrežju Session & the Oxen sem prebral veliko odličnih stvari. Edina težava, ki mi pade na pamet, je, da strežnike še vedno upravljajo razvijalci omrežja Oxen. Omrežju Oxen tudi manjka velika posvojitev, zato se ga za zdaj držim stran. Očitno uvajajo naročnino "Premium" za svoje sporočilce, kar se mi nikoli ni zdelo dobro.
Tox, usmerjen prek omrežja Tor, je moja najprimernejša rešitev, vendar se bo to morda kmalu spremenilo. Omrežja P2P imajo še vedno svoje notranje ranljivosti, vendar ste s Torom, položenim čez Tox, precej varni.
Morda boste s sejo varnejši, ne zaupam več nobeni stari aplikaciji, kot sta telegram ali wickr ...
V vsakem primeru bo še bolje, če pred dodajanjem vpn zaženete GrapheneOs (na telefonu google pixel) s tor in orbot