Смятам, че в САЩ тютюнопушенето е забранено на територията на институциите в зависимост от отделните щати. В моя щат тютюнът не е разрешен от 90-те години на миналия век. В някои щати тютюнът се продава в комисионите.
Така че според моя опит, в зависимост от заведението, най-вероятно, ако сте в окръжен затвор, трябва да използвате пощата, тъй като няма напускане на територията или контактни посещения - трябва да напоите хартия с желания от вас разтвор и да напишете малка бележка върху нея. Това работи много добре за синтетичните ноиди. Чувал съм, че работи и за кристали, а за субоксон съм чувал смесени резултати. Не съм положително настроен за нищо друго, тъй като всичко, което влиза, се проверява щателно, правят се рентгенови снимки, преглеждат се с кучета и т.н.
.
Друг вариант са контактните посещения - това е предимно за щатския затвор, а не за окръжния затвор. Лентите субоксон са основната стока - хората изкарват повече пари, излизайки от затвора, отколкото са изкарвали, търгувайки по улиците. Хората навиват лентите в найлоново фолио и правят малко пакетче, обикновено някоя жена го промъква и намира начин да ви го достави, без никой да забележи. Посетителите се претърсват леко на влизане. Трябва или да я преглътнеш, ако ще мине, без да бъде унищожена, или да я скриеш много добре, защото след посещението ще те претърсят. При 100-200 долара за 8 мг лента... можеш да направиш малко състояние за кратко време. Обикновено ще накарате някой да изпрати паричен превод на своите хора и ако се получи, ще получите лентата си. Можеше да разчупиш лентата на 16 или 32 парчета и да я сложиш в няколко капки вода на лъжица и да смъркаш всяко парче и цяла нощ да чистиш килията си с четка за зъби. При контактните посещения можеше да вкараш всичко, но обикновено това беше трева или синтетични ноиди като тамян и лентички за субоксон.
Ако успееш да се добереш до по-ниска степен на сигурност, можеш да си намериш работа във външна бригада, която събира боклука на магистралата или на територията на затвора - хората правят това най-вече само за да тършуват из цигарените угарки за тютюн, от време на време се случваше да се промъкне нещо. Хората може би ще успеят да хвърлят нещо през оградата, но това е доста рисковано и трудно. Има и други привилегии като освобождаване от работа, при което ви оставят и прибират в местен бизнес, с който заведението има договори, това е най-добрият вариант, но отнема време, за да заемете тази позиция, обикновено след първата година в затвора. Работил съм в конюшнята на щатската полиция, като съм копал лайна, по принцип всеки имаше нещо за правене там, нямаше баня, така че всички трябваше да серат в гората - не беше проблем. Лесно можеше да организираш мъртва точка и повечето хора го правеха. Ако можеш да излезеш от територията на инстутуцията и да намериш минута-две за себе си и можеш да накараш някого да ти донесе каквото искаш, ако имаш тази връзка, можеш да промъкнеш гаубица обратно вътре парче по парче, ако искаш - всяка ситуация е различна, така че трябва да изработиш нюансите. Стига да си го надушил, да си мълчиш и никой да не те издаде, можеше да направиш всичко. Само се увери, че си минал през уринните си скринове - повечето охранители дори не са те гледали, така че не е много трудно.
Последният вариант е, ако имаш връзка отвътре - ако охранителят е семеен приятел, може би някоя от медицинските сестри. Или ако имате наистина готин адвокат. Това е рядко срещано и трудно и обикновено не продължаваше твърде дълго по една или друга причина, не знам защо.